Kvalitetstid med släkten

Har vart på en blixtvisit i hemtrakterna, närmare bestämt Piteå och Luleå.
Svärmor fyllde 60 år, och det firades med god mat, gott fika och mycket trevligt sällskap! Trots att vi bara flög upp för 4 dagar så blev det en effektiv resa, vi hann träffa både min familj och M:s, utan stress!! Så ljuvligt :-)

Denna härliga bukett fick svärmor av sin goa man (tillika min goa svärfar) på högtidsdagens frukost! 

Denna pläd skulle hon egentligen fått i julklapp, men den blev färdig alldeles lagom till bemärkelsedagen istället!
Väldigt rolig att sy, så min mamma ska få ett likadant fast i dova färger som hon kan ha som överkast. Tänkte det kunde gå i mullvad, grått, creme och bryta av med kanske ljung eller.. Ja, vi får se :-)
Men jag säger inte när det blir klart!


Smakar med ögonen

Dom som känner mig vet ju att mat är bland det bästa jag vet.
Vällagad, smakrik och doftrik mat med nödvändiga tillbehör som vin, oljor, grönsaker, fonder, smör och det kanske mest nödvändiga, - det goda sällskapet!

Som ni också har förstått på tidigare inlägg och för er som har mig på FB, är det någon jag är imponerad av och som jag högaktar så är det en av Mästerkockarna, Mannerström. Så, i fredags beställde jag äntligen hem oljor från Sverigeskafferiet, och ja, oljorna är dekorerade på etiketten av Mannerströms anlete.
(Han är nu smakexperten alltså)Bilderna har jag lånat från Sverigeskafferiet.

Första gången jag smakade dessa tillbehör var en av alla gånger, våran hunduppfödare Anna bjöd på middag. Både jag och han jag bor med blev frälsta och nu har vi letat efter dessa där vi bor men inte hittat dom.
Så det fick bli Internet, funkar ju det också :-)
Älgkorven på bilden blev jag också sugen på, men det får bli nästa omgång.

Så, vill ni ha en olja, chutney, glaze eller kryddor av bästa smak, gå in på www.sverigeskafferiet.se och shoppa loss! Jag beställde tre flaskor, en ska jag ha själv och två ska jag ge bort i present. Till vilka kan jag ju inte avslöja då det finns risk att dom läser här, men det visar sig senare.

Ordspråks illustration

Nu kommer smakprov äntligen på illustrationer på det vinnande ordspråket i min tävling!
Tadaaaa! Tack Cajsas rum för ditt bidrag! Jag kommer att skicka ett ex av en sådan till dig, men för tillfället är dom på tryck.
Illustration Johanna Hallberg

En liten påminnelse bara, det är helt ok att låna bilder från mig. Men jag vore tacksam om ni lade en blänkare på eran blogg att bilden tillhör mig. Det är så tråkigt när bilder florerar runt till allas användning och ägaren inte vet om det...

Lägesrapport

Fredagkväll...har haft en kanonkväll med trevligt sällskap och fått en hel del nytta gjort. Som ni vet har vi ju en hund som vi engagerar oss väldigt mycket i så klart, och numer engagerar vi oss också i brukshundklubben. Ja, när vi bestämde oss för en hund, och en Aussie så visste vi ju att det är en hund som kräver sin del i stimulans både fysiskt och psykiskt. Därför visste vi också att ett medlemsskap i klubben och kurser skulle bli en del av vår nya vardag med Norton. Och..Ja jag vet att vi då sa: - Vi kommer att se till att han får det han behöver, men vi kommer ALDRIG att bli sådana där "hundklubbs-människor! Hahaha, vad är vi nu?? Och jäklar vad kul och stimulerande det är för oss som förare också! Så nu, är jag sektoransvarig för IT/PR Info på vår hundklubb, Smålandsstenars BK. Övertagandet av detta sektoransvar skedde ikväll, med god mat och några glas rött! Först lät det väldigt krångligt, men i verkligheten var det inte så hemskt som jag trodde. I och för sig ett gammalt system som förmodligen kommer att bytas vad det lider, men helt klart funktionellt i nuläget. Helena har gjort ett kanonjobb under stt/sina år som IY-ansvarig och rensat och byggt upp från ett enda kaos. Det tackar jag för :-) Lite lättare för mig som kommer som ny.

Nu ska jag jobba vidare med en illustration till en kär vän som väntar tålmodigt, lägger upp den när den är klar. Har också snart ritat färdigt ordspråksmönstret som kommer att bli fina vykort :-)

För att må bra...

...finns ju många salonger att besöka för investering i sig själv. Ett sådant ställe finns i Smålandsstenar, en salong som erbjuder ALLT för att man ska må bra, både för stunden och långsiktigt.  Inger som är grundare och ägare till salongen satsar bara på giftfria och ekologiska produkter, allt från mat till hudvård. Så vill man vara säker på vad man köper rekomenderar jag alla att ta en titt på deras hemsida/webbshop eller ett besök på salongen. www.halsomixen.se Dom har dessutom ett stort utbud på olika kroppsbehandlingar och ekologisk hårvård. Ja, jag är imponerad, att det finns människor som kör hela konceptet fullt ut. Jag använder själv både hudvårdsprodukterna och makeupen, och är väldigt nöjd!


Bilder från Hälsomixen och Dermanord

Detta är ett urplock på vad som finns där, makeup från svenska Dermanord, eller Maria Åkerberg som det snart kommer att heta fullt ut. (Maria Åkerberg är grundare och ägare till Dermanord) Ekologiska schampon och stylingprodukter finns, ekologiskt lösviktste, ekologisk choklad, kroppslotioner tillverkade på oljor från växtriket, spikmattor för att få igång blodcirkulation, lyxiga hudvårdsprodukter som inte innehåller symaskinsoljor etc etc som många andra (även dyra) produkter gör.
Tänk att våran hud är 2 kvadratmeter stor, - Inte vill vi väl smörja på oss skräp som innehåller restprodukter som döps om med finare namn som parrafinum till exempel? För er som är intresserade av vad tillexempel parrafinum är, gå in på www.shenet.se och sök på ordet. Äckligt är vad det är...
Kolla igenom innehållsförteckningen på någon produkt med hjälp av denna sida.

Här kommer lite som jag hämtat från Shenet om just parrafin, läs om ni vill:

Paraffin kan destilleras ur brunkolstjära och ozokerit (råparaffin) men det vanliga är att det destilleras och fraktioneras ur rå mineralolja. När flyktiga delar som t. ex. petroleumeter (30-70°), bensin (70-120°) och fotogen (150-300°) destillerat bort får man vid temperaturer över 300° ett tjockt destillat som man dels gör smörjolja av, dels renar till olika sorters paraffin.
1) Fast paraffin: Smörjoljedestillatet kyls till -15° så att de fasta delarna (5-15 %) skiljs ut. Destillatet kan också filtreras eller lösas ut med alkalier och syror; många metoder finns. Massan pressas, smälts i formar och får stelna. När den ska beredas höjer man temperaturen undan för undan och får vid olika temperaturer råparaffin och vaselin med olika smältpunkter. Renas och syrableks till önskad renhet och färg. Mikrokristallint vax görs ur samma fraktioner och även ur ozokerit ("råparaffin")
2) Halvfast paraffin: Fås av smörjoljerester vid 360-390°.
3) Flytande paraffin: Smörjoljeresternas flytande delar. Behandlas på samma sätt som fast och halvfast men med mer och starkare svavelsyra. Därefter behandling med starka alkalier, t. ex. natriumhydroxid, och avfärgning med uppsugande pulver som aktivt kol. Det mesta blir smörjolja i maskiner och behöver inte renas mycket. Sådan som ska bli "mineralolja" eller "neutral olja" i livsmedel (muffinsformar, blankmedel på godis) eller kosmetika (babyolja) raffineras genom upprepade filtreringar eller med andra metoder.


Ögongodis!I helgen var jag på den årliga sykursen! Den här gången var det hemligt projekt så det enda vi fick veta var hur mycket tyg vi skulle ha med oss och ungefär vilka färger och nyanser. Återkommer med resultatet, är halvfärdig bara.. Men håll med om att man blir glad av färg? Detta är några av dom jag hade med mig, men det passade inte riktigt till mönstret, så jag fick köpa lite nytt. Inte så synd om mig, tyg är som godis för mig..får aldrig nog liksom :-) Kanske kan något av dessa bli en ny sits på en stol??


RSS 2.0