Vinnande ordspråk!

Måste börja med att tacka alla för bra ordspråk! Finns många att spåna vidare på :-) Men det vinnande ordspråket i den här tävlingen lyder:
"Äkta vänner är som ädelstenar värdefulla men sällsynta"
Så sant som det är skrivet och sagt!
Vinnare av min anteckningssbok hittar ni på den här bloggen.
Hennes sida finner ni också bland mina bloggar jag följer. Nu kommer det att tänkas och vridas och vändas till en ny illustration som inspireras av just detta ordspråk, återkommer så klart med resultatet lite längre fram.

Nu ska jag slappa lite med ett av mina hjärtan, Norton.
Må så gott alla!


Foto Johanna Hallberg


Underbara fotograf

Har länge tänkt att visa er några av en nyfunnen underbar väns fotografier. Låt mig presntera Lars Kårholm och ett litet axplock av hans fotografier. Han är grym fotograf som har ett gott öga på motiv, eller hur?
Det här är några av mina favoriter!Vill ni se fler av hans bilder så gå in på hans sida och kolla!
Måste bara tala om bakgrunden till att vi fått lära känna denna man + några till. I höstas blev vi bjudna på inflyttningsfest hos en god vän, och temat var Pirat. Annorlunda och kul eftersom det bara var nya människor att träffa. Och vilka okompliserade sådana! Så jäkla skönt med människor som inte är någon annan än sig själv, och som inte bryr sig om en massa ytliga saker.. Det är väl så det ska vara med nya möten..intressant och lärorikt. Och det var det. 
Nähä, nu sprang klockan iväg, sov gott!

Fräckt i spets

Har hittat en urtjusig tapet som ser ut som spets på väggarna! Oj vad det står högt upp på jagvillha-listan!
Den svart varianten skulle vara häftig som bakgrund till min nygamla stol som jag målade svart och klädde om, den som jag visade i förra inlägget. Men och andra sidan, den vita varianten är väldigt lätt..men kanske liiiite tristare om man ska ha en tpet som ska se ut som spets?? jag vet inte..har inte bestämt mig för vilken som är bäst. - Vad tycker ni?


Bilder från InTrade

Om ni är ute efter nya tapeter och inte vill ha något som alla andra har, kolla in InTrades hemsida och låt er förföras av tapeter som inte är av denna värld!
Funderar på om och hur jag ska få min andra hälft till att vilja byta tapet någonstans i vårt hus.. Mitt nästa projekt i huset skulle ju vara att ta tag i gästrummet..Kanske det blir en vägg med spets där :-)

Nä, nu är det dags att släcka ner, så man är pigg på jobbet i morgon.
Sov gott allihop!

Målat, sytt och klätt om!

Såå, då är jag klar med mitt andra loppisprojekt.
Hade en brun gammal (i och för sig fin) stol med vinröd klädsel på sitsen.
Nu har jag en svart stol med en klädsel av olika stuvbitar som jag sytt ihop och klätt om den med.
En gammal stol i en fränare tappning!Grejen är den, att nu har jag så mycket "fixastolarideér" att jag är rädd att min sambo ska få ett litet nervsammanbrott.. Vi kommer förmodligen att ha ett hav av stola i olika färgkonstallationer! Jaja, han har kanske vant sig vid det här laget :-)
Tänk om man hade haft mer tid till att hålla på och grejja med sånt här, det vore ju drömmen!

Loppisfynd

Idag har varit en lördag precis som dom är när jag mår bäst! Upp tidigt, 07.15 och gick en prommis med Norton på en timma. När vi kom in stod frukosten klar och doften av nybryggt kaffe sticker i näsan. Efter det en dusch och sen till Gislaved på secon hand för att se om det fanns några fynd, och det gjorde det. Recykling, det är ju kanon! Allt jag handlade gick inte på mer än 230:-. En gammal stol som jag nu målat om svart och ska sen klä om sitsen med ett tyg jag har sytt ihop av flera stuvar, en golvlampa, en kudde (som jag ska använda tyget på), och en massa porslin.
Av porslinet har jag nu pysslat ihop ett kakfat :-) Gillar när man kan blanda in udda, gamla saker till en pryl som är modern. Ni har väl kollat in Odd Birds prylar? Läckra och döhäftiga, men lite för dyra för mig när jag kan fixa ihop det själv med loppisfynd och lite tid.Foto Johanna Hallberg

Hittade allt utom glasfatet i mitten på secon hand, det köpte jag i julas, och det kommer från Miljögården. Sen har jag mätt ut mitten på de tallrikar jag ville använda och limmat ihop med dels en vas i nysilver och på andra våningen är det en mini glasvas. Väldigt enkelt! Tänk bara om man hade några fina cup cakes att duka upp med till eftemiddagaskaffet, mmmm...

Fint i fönstret!

Äntligen har jag hittat det perfekta till vårt köksfönster. För några helger sedan var vi i Mullsjö hos "våran" uppfödare Anna med man Owe och deras hundar och slappade och mådde gott! På söndagen åkte jag och Anna på en liten tur till Hjo och där har dom en affär som har ALLT! Hem & hobby tror jag butiken hette, och kolla vad som nu står och glänser i fönstret!


Foto Johanna Hallberg

Det blev fint och jag är väldigt nöjd! Bara en gardinkappa som fattas, men det ska jag nog spana efter i helgen. Helgen som sådan blev ochså perfekt. Vi hade bestämt att vi skulle till Anna och Co på lördagen för att kolla en tävling där Nortons kullsyster skulle delta. Upp på morgonen, packa in all i bilen och glada i hågen åker vi. Kommer fram och Anna utbrister: - Kul att ni är här, men tävlingen är ju om en vecka! Oh shit.. känns väldigt typiskt oss! Men. vi stannade och det blev en kravlös, slapp och rolig tripp! Med lite shopping som avslutning :-)

Veckans bild!

Här kommer denna veckans bild, från mina barnmönster. Insperationen till bilden kommer från min sambo och hans brinnande intresse för off-road, och nu vill han ha en t-shirt med killbilden.
-Alltså, ingen större skillnad på små eller stora barn! Men han ska få sin tischa :-) Men jag tror att jag tar bort granarna och bara har stenbumlingarna och bilen, äh vi får se.. Jag återkommer med färdig t-shirt så får ni se vilket det blev!


Illustration Johanna Hallberg

Finns en variant för jeep-tjejjer också.


Illustartion Johanna Hallberg

Tävling!

Är du sugen på en fin anteckningsbok med ett av mina illustrerade mönster på?


Illustration Johanna Hallberg


För att delta i tävlingen måste du:

1. Kommentera detta inlägg med ett kort ordsspråk, om vad som helst.

2. Lägg in ett inlägg i din blogg och länka till tävlingen.

3. Har du ingen blogg, glöm inte att skriva din mailadress så jag kan maila om du vinner.

Tävlingen avslutas 25 februari klockan 21.00.

Lycka till!


RSS 2.0