Veckans illustration

Här kommer veckans bild, eftersom jag just nu försöker minska några centimeter i midjemått så är detta bara något att längta efter!


Illustartion Johanna Hallberg

Storstan


Illustration Johanna Hallberg

Hallon med grädde

Tisdagkväll, tagit ett varm bad och har just ätit varma hallon och vispad grädde. Helt ok tisdagkväll :-)
Jag värmer upp frysta hallon i en kastrull med lite lite vatten, den som tycker att det behövs ströar lite socker på. När det puttrat någon minut så häller jag över gojjan i en blender och mixar till en slät kräm. Häll upp i en skål och en klick vispad grädde på toppen, klart!
Så gott när man blir akut sugen och försöker hålla sig borta från godis och chips och allt det där som är så himla gott och så himla onyttigt..


Min egna bild av ett vildhallon från våran gård

Har lovat mig själv att detta år ska jag plocka av hallonen, leta upp ett blåbärsställe och sköta mina jordgubbsplantor så jag kan frysa ner direkt från skogen. Känslan är ju helt annan när man äter något som man har plockat och rensat själv, man njuter ännu mer liksom, - Eller hur?

Illustration

Igår ritade jag en variant på toa-tavla, -Vad tycks?Foto: min egen bild


Fredagkväll

Och det innebär ju för dom flesta myyys! Så även för mig!
Idag kom jag från jobbet vid 17 tiden, kollade posten och gosade vovven. Sedan började myskvällen med ett varmt bad med sambon, myskläder Á la Gudrun Sjödén och en fantastisk god middag som sambon fixade. Ryggbiff, vitlökssmör med persillade och en jädrigt god sallad. Till det ett gott rött vin från Syd Afrika, yummi!

Sen Lets Dance och nu soffhäng :-)
Laddar för morgon då vi ska ut och fara en sväng, handla till middagen vi ska ha i morgonkväll, och köpa mer målarduk! Nu är jag i mitt esse, och har börjat fundera på hur jag ska göra hundtavlan som en vän beställt :-)

Må så gott alla! Kram /J

Liiite för tidiga vårkänslor, men ändå

Tulpaner får en på gott humör!


Foto av mig, Johanna Hallberg

Jag känner för att laga god mat och duka fint, köpa en bukett härliga blommor
och bara lyxa mig i borgen *vårt hem* !
Men det får vänta till på lördag :-)

Passion för glas!

Sitter och gottar mig i fantastiska glas.. Kanske ska duka upp till middag, tre rätter..med glas i olika former och färger. En lördagkväll med en brasa i kakelugnen.. Ja, ska bjuda hem några och planera något riktigt gott! Ibland, när man själv kommer på det är det kul att slå på stort och köra hela konceptet liksom :-)

Vill man inte dricka ur sina glas kan man ju ställa värmeljus i dom, ljuvligt sken då glasen är i olika nyanser.
Eller varför inte sticka ner en snittblomma eller en kvist, flera glas i olika höjder och med något från naturen i dom blir ett fin blickfång!
-Tror ni man är sugen på vår nu eller!? Är så sugen på tulpaner och videkissar :-)


Nils Landberg arbetade med luftigt eleganta former i sin glasproduktion för Orrefors.
Tulpanglas i underfång )1954).


Landberg, Nils, 1907–91, glaskonstnär, verksam vid Orrefors 1925–72. Landberg fick sitt genombrott på 1950-talet med frihandsblåsta glas karakteriserade av tunna, mjukt graciösa former, t.ex. de virtuost blåsta tulpanglasen. Han komponerade också eleganta servisglas och utförde offentliga glasutsmyckningar.

Bild och text lånat från  http://www.ne.se/nils-landberg, Nationalencyklopedin, hämtad 2011-01-11.

En bra plats för färg

Har hittat platsen för min tavla, passar faktiskt alldeles utmärkt där!Sitter i hallen på väg in till köket, där det förut var alldeles vitt. 
Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på kortet, men jag har inte lärt mig den nya kameran. Så fort jag får hem sambon så ska han få hålla en lektion. Sen är det slut på dåliga bilder.

Nästa projekt blir att piffa till hallen där uppe, en mindre tv ska inhandlas och lite vägg-fint ska fixas!

Firade in julledigheten från jobbet med att måla, och nu känner jag för att måla hela tiden! har ingenting att måla på bara.. Men det är något jag får fixa till helgen :-)

RSS 2.0