Sveriges bästa kock!
Måndag, apelsinpanerad torsk med en krämig risotto och en good sky till.
Tisdag, Viltköttbullar med rårördalingon och små fina delikatesspotatisar och gräddsås och inlags gurka.
Tala om att man blir bortskämd snabbt, den "vanliga" lunchen häromkring är ju inte i närheten av Mannerströms!
Fast, priset är ju också därefter. Men om man uppskattar vällagad mat med förstklassiga råvaror, en fantastisk miljö att sitta och njuta i, då är det till Sjömagasinet man ska gå!
Hittade ett av Mannerströms många recept på www.recept.nu
Kolla in ett av dom här nedanför!
Leif Manneström
Mannerströms egna äppelkaka med pecannötter, kardemumma och kanel serverad med en vaniljsabayonne.
Antal portioner: 4
Ingredienser
Äppelkaka:
6-8 st äpplen, syrliga
2 2 dl pecannötter
1 1 dl socker
1 1 dl vetemjöl
1 1 dl smör, rumstempererat
1 1 tsk kardemumma
1 1 msk kanel
Vaniljsabayonne:
1 1 st apelsin, saften
4 4 st äggulor
2 2 msk strösocker
1 1 st vaniljstång
Gör så här Äppelkaka
1. Sätt ugnen på 180-200 grader.
2. Skala äpplena och ta ur kärnhuset.
3. Skiva äppelbitarna och lägg i en smord form.
4. Mixa nötterna med sockret i en matberedare.
5. Blanda i resterande av ingredienserna och kör till en jämn massa.
6. Spritsa sedan massan över äpplena och grädda i 20-25 minuter. Obs se till att täcket inte blir för gräddat, lägg i så fall på folie.
7. Vaniljsabayonne
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull.
8. Blanda i alla andra ingredienser och vispa samman över värme. Tänk på att inte ha för stark värme. Är man lite osäker använd ett vattenbad, då äggulorna snabbt kan stelna om det blir för varmt.
9. Ställ i kylen och låt svalna.
10. Servera till kakan.
Detta ska jag i alla fall prova, - Visst ser det smarrigt ut?