Dröm om choklad

Vackert porslin, textilier i härliga pastellfärger och rykandes nybryggt kaffe.
Drömmer om choklad som smälter och virvlar runt i munnen.. Tar en klick vispad grädde till och låter mig väl smakas. Kan man jämföra njutningen detta skulle innebära med.....
- Ja, med vad?

För insperation och glädje och fantastiska tips på njutning i denna klass, gå in på Leilas sida och bara härja runt bland alla goda recept och avsätt sedan en stund för dig själv eller med gott sällskap och njut!

Här kommer ett av alla hennes goda bakverk, och en uppiggande bild på porslin från danska Greengate:


Bild från www.leila.se                    Bild från www.forr.se

1 tårta

Devil’s food chocolate cake

  • 200 g smör
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • En nypa salt
  • 200 g mörk choklad

Choklad glasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk kvalitets choklad 70 %
  • 1 tsk smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

Chokladglasyr

  1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
  3. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av
  4. chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).
  5. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0