För att må bra...

...finns ju många salonger att besöka för investering i sig själv. Ett sådant ställe finns i Smålandsstenar, en salong som erbjuder ALLT för att man ska må bra, både för stunden och långsiktigt.  Inger som är grundare och ägare till salongen satsar bara på giftfria och ekologiska produkter, allt från mat till hudvård. Så vill man vara säker på vad man köper rekomenderar jag alla att ta en titt på deras hemsida/webbshop eller ett besök på salongen. www.halsomixen.se Dom har dessutom ett stort utbud på olika kroppsbehandlingar och ekologisk hårvård. Ja, jag är imponerad, att det finns människor som kör hela konceptet fullt ut. Jag använder själv både hudvårdsprodukterna och makeupen, och är väldigt nöjd!


Bilder från Hälsomixen och Dermanord

Detta är ett urplock på vad som finns där, makeup från svenska Dermanord, eller Maria Åkerberg som det snart kommer att heta fullt ut. (Maria Åkerberg är grundare och ägare till Dermanord) Ekologiska schampon och stylingprodukter finns, ekologiskt lösviktste, ekologisk choklad, kroppslotioner tillverkade på oljor från växtriket, spikmattor för att få igång blodcirkulation, lyxiga hudvårdsprodukter som inte innehåller symaskinsoljor etc etc som många andra (även dyra) produkter gör.
Tänk att våran hud är 2 kvadratmeter stor, - Inte vill vi väl smörja på oss skräp som innehåller restprodukter som döps om med finare namn som parrafinum till exempel? För er som är intresserade av vad tillexempel parrafinum är, gå in på www.shenet.se och sök på ordet. Äckligt är vad det är...
Kolla igenom innehållsförteckningen på någon produkt med hjälp av denna sida.

Här kommer lite som jag hämtat från Shenet om just parrafin, läs om ni vill:

Paraffin kan destilleras ur brunkolstjära och ozokerit (råparaffin) men det vanliga är att det destilleras och fraktioneras ur rå mineralolja. När flyktiga delar som t. ex. petroleumeter (30-70°), bensin (70-120°) och fotogen (150-300°) destillerat bort får man vid temperaturer över 300° ett tjockt destillat som man dels gör smörjolja av, dels renar till olika sorters paraffin.
1) Fast paraffin: Smörjoljedestillatet kyls till -15° så att de fasta delarna (5-15 %) skiljs ut. Destillatet kan också filtreras eller lösas ut med alkalier och syror; många metoder finns. Massan pressas, smälts i formar och får stelna. När den ska beredas höjer man temperaturen undan för undan och får vid olika temperaturer råparaffin och vaselin med olika smältpunkter. Renas och syrableks till önskad renhet och färg. Mikrokristallint vax görs ur samma fraktioner och även ur ozokerit ("råparaffin")
2) Halvfast paraffin: Fås av smörjoljerester vid 360-390°.
3) Flytande paraffin: Smörjoljeresternas flytande delar. Behandlas på samma sätt som fast och halvfast men med mer och starkare svavelsyra. Därefter behandling med starka alkalier, t. ex. natriumhydroxid, och avfärgning med uppsugande pulver som aktivt kol. Det mesta blir smörjolja i maskiner och behöver inte renas mycket. Sådan som ska bli "mineralolja" eller "neutral olja" i livsmedel (muffinsformar, blankmedel på godis) eller kosmetika (babyolja) raffineras genom upprepade filtreringar eller med andra metoder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0